Deseuri metalice

Colectarea deşeurilor metalice se face de la persoane fizice şi juridice, deşeurile metalice împărţindu-se în două mari categorii: feroase şi neferoase.

Principalul deşeu feros este oţelul, care poate proveni din procesul de producţie al diverselor societăţi cu care avem contracte de colaborare, având diferite forme şi mărimi, de la resturi de tăiere din confecţii metalice cu dimensiuni mici, şpan rezultat din procesul de prelucrare, până la profile şi resturi de mari dimensiuni ( table, sine de cale ferată, bare, etc.)

Există şi societăţi care casează utilaje metalice, acestea necesitând tăiere şi prelucrare la beneficiar după care se încarcă în containere speciale fiind apoi transportate la depozitul central sau direct la beneficiarii cu care avem contracte de colaborare.

O altă categorie de deşeu feros este şi oţelul inoxidabil colectat în special de la societăţile care au că obiect de activitate confecţionarea diverselor piese şi subansamble realizate din inox.

O paleta largă de materiale sunt cuprinse în categoria deşeurilor neferoase, principalul deşeu colectat fiind cel de Cupru, dar şi Aluminiu, Plumb, Bronz, Alamă, Zamac, Zinc, etc.

Colectarea deşeurilor şi echipamentelor electrice şi electronice ( DEEE ) care intră în categoria deşeurilor periculoase se face doar de la firme şi Instituţii publice.

Un alt segment sunt deşeurile de acumulatori şi baterii colectate în containere anticorozive .